Lodziarnia Mistrza

produkcja lodów rzemieślniczych

Paulo Gelateria to nazwa sieci lodziarni firmowanych osobą Pawła Petrykowskiego.

W tej chwili największe Paulo Gelateria znajduje się na Gdańskiej Starówce .
Lodziarnia otwarta została w maju 2016 .  Była to pierwsza lodziarnia mistrza , którą wspólnie otworzyli Paweł Petrykowski i Paweł Bodziacki – aktualni właściciele spółki Gelateria Sp. z o. o. Panowie chcieli , aby lodziarnia nawiązywała swoim stylem do włoskiego klimatu sprzedaży i produkcji lodów rzemieślniczych . Zdecydowano iż lody serwowane będą łopatką , klient może zażyczyć sobie , aby do wafelka wlana została płynna ciepła czekolada . W Gdańskiej lodziarni mamy do wyboru 10 smaków lodów .

Kolejne Paulo Gelateria utworzone zostało w roku 2017. Lodziarnia zlokalizowana jest w Rumii w Centrum Abraham przy ulicy Starowiejskiej . Lodziarnia oferuje swoim klientom miejsca siedzące wewnątrz lokalu oraz piękny ogródek letni z piaskownicą dla dzieci . Lokal w Rumii swoim stylem nawiązuje do Lodziarni z Gdańska .

Tradycja & Nowoczesność

lodziarnia mistrza

Paulo Gelateria to lody, które łączą w sobie tradycję z nowoczesnością.

Tradycje wywodzą się z klasycznych receptur, głównie opartych na śmietankowej bazie, którą dopracowaliśmy do mistrzowskiego poziomu. Nie stosujemy żadnych konserwantów czy sztucznych wzmacniaczy smaku. Jak to możliwe? Lody wyprodukowane rano, właściwie do wieczora już znikają z termosów, więc nie ma potrzeby ich konserwowania. Sztuczne barwniki zastąpiliśmy naturalnymi rozwiązaniami – patrz lody Blue Matcha

Nowoczesność – bo nie stoimy w miejscu. My eksperymentujemy, wciąż szukamy nowych smaków. Nie odcinamy kuponów od zdobytego przez Pawła mistrzostwa polski. Wciąż się szkolimy, jeździmy przynajmniej raz na pół roku do akademii cukierniczych u włoskich mistrzów. Te inwestycje w wiedzę, przekładają się na eksperymenty ze smakami. Nie wszystkie nowe smaki kradną serca klientów, ale dzięki temu, że eksperymentujemy w Paulo nie ma nudy i warto do nas zaglądać!